19 февр. 2019 г., 23:32

Шамар 

  Поэзия » Философская, Гражданская
549 0 0

Когато разбиваш глави - обърни се,

погледни на земята, отзад, зад гърба...

Усети миризмата на кръв по листата,

усети на сърцето си свойта вина...

 

И плачи за направени грешки предишни,

разкажи на приятели колко боли...

Поноси малко дрехи на разни убити

и признай, даже вътрешно, малко лъжи...

 

Покажи си лицето унило на слънце,

не очаквай от него оценка и смях,

но очаквай човешко в човека до тебе

и раздавай шамари, в готовност за тях!

© Йордан Ботев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??