ШАРЕНИИ
(текст на песен)
Шарении, шарении,
колко много вие липсвате ми днес!
Няма вече бюлетини
със незабравими чудни цветове:
ето сини седесарски,
а червени бесепарски пък ей там,
турско сини депесарски,
и оранжеви – за земеделците,
също жълти, значи – царски,
и зелени еколожки за фасон,
още разни файтонджийски,
ала с доста цветни лентички по тях...
Мои шарении,
колко много радвахте ме, ах!
Днес е скръб тотална:
интегрален, свръхбезличен бял чаршаф...
Що ли да гласувам
аз, щом всички бюлетини са без цвят?!
© Атанас Димитров Все права защищены