Реплика на "Шепа думи"
от Валентина Йотова
И аз съм вече, като теб: не страдам
след всичките световни новини.
В леглото всички вечери си падам,
загърбил и тегоби, и злини.
Разстилам ти небето за покривка
и давам ти коматец при това,
защото знам: след моята разтривка
заспиваш ти от моите слова.
Не зрее в тебе мисъл ненаситна
дали е хубаво да си богат,
макар да си сама и беззащитна
във този зъл и недолюбен свят.
Щастлива си, че с думи ти врачувам
и до една изречени от мен.
За лека нощ, когато те целувам,
не ще гася и пламъка свещен.
© Никола Апостолов Все права защищены