Nov 17, 2020, 5:07 PM

Шепа думи от мен 

  Poetry » Love
550 1 5

Реплика на "Шепа думи"

от Валентина Йотова

 

И аз съм вече, като теб: не страдам

след всичките световни новини.

В леглото всички вечери си падам,

загърбил и тегоби, и злини.

 

Разстилам ти небето за покривка

и давам ти коматец при това,

защото знам: след моята разтривка

заспиваш ти от моите слова.

 

Не зрее в тебе мисъл ненаситна

дали е хубаво да си богат,

макар да си сама и беззащитна

във този зъл и недолюбен свят.

 

Щастлива си, че с думи ти врачувам

и до една изречени от мен.

За лека нощ, когато те целувам,

не ще гася и пламъка свещен.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??