21 янв. 2010 г., 16:04

Шепа карфици 

  Поэзия » Философская
788 0 12

Изгубих се в шепа карфици,

в картина със сгради (от есенно време),

с греховете, родили къртици,

копаещи в спомен… на остъргано бреме.

 

Защо ми е залез със сенки

и ангел-пазител с крила от хартия.

От истини никнат ми бенки,

които не мога, не искам да скрия…

 

И търся стените с шепотни мисли,

които прескачах, когато заспивах…

Аз съм пророкът, на който му писна

 да бъде посока, която утихва.

© Георги Георгиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??