29 окт. 2011 г., 22:00

Шепа прах 

  Поэзия
1887 0 32


Шепа прах

 

Безследно помръкват жълтиците

на всяка жестока, красива лъжа.

Безславно изчезват страхливците,

щом  блесне измамната им суета.

Бездомни изгасват зениците,

погубили зов за любов и мечта.

Без памет изтляват мръсниците,

предали родина, приятел и брат...

 

Но, свили до болка пестниците,

лудешки препускаме в див кръговрат.

Пробождат в сърцето иглиците

униние, сляпа омраза и страх.

Потръпват в скръбта си ресниците,

отпили горчилка от подлост и грях...

След всичките тези плесници сме

накрая нищожен куп пепел и прах.

 

 

 

© Цвети Йорданова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??