28 июн. 2018 г., 23:57

Шепот 

  Поэзия » Другая
541 4 3

Парфюм от лавандула мило вникна

в мислите на мека тишина.

Тръпчиво вишнев дъх отмина,

обхвана ме неземна топлина.

 

Почувствах полъха на идващото лято

с горещия му шоколадов вкус.

Гладките вълни от морско злато

блещукат в унеса на нежен блус.

 

По стъпките от пясък стъпвам

заслушам се във шепот на вълна.

Във прилива неуловима тръпка чувствам,

ефирно леещ бриз погалва мисълта.

 

И Божията милост неусетно ме отвлича

от всичко тежко във света.

А любовта Му силно ме привлича,

красива като идваща вълна.

 

Вълна се блъсва в мен - обгръща  ме, 

докосва ме със нежната си  власт.

В сърцето ми Исус по бащински прегръща ме,

успокоява ме познатия Му шепнещ  глас.

 

Когато чувам този глас във себе  си

добре разбирам, че не съм сама.

Решавам да  предам изцяло страховете си

и мислите, греха и гордостта.

 

Без страх изкачвам се до близката скала,

усещам прилив, гмурвам се в морето.

Предавам себе си на Него, плувам без да спра

И стигам до жадувани места – със сила от небето.

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Даниела, благодаря,че добави стихотворението ми в Любими! Трогната съм! Пожелавам ти творческо вдъхновение!
  • Руми, благодаря от сърце! Твоите мили думи ми дават сила да продължа да пиша! Пожелавам ти красиви и благословени дни!
  • Шепот, който погали моите сетива! Прекрасно описание си направила, скъпа Мария, толкова силно въздействащ стих! Благодаря ти!
Предложения
: ??:??