7 февр. 2015 г., 23:59

Шепот на кокиче 

  Поэзия
1548 2 19

И тя разбра, че никак не е леко
да изчислиш щастливото си утре,
да извървиш най-вярната пътека…
Но можеш да откраднеш късче утрин,
бродирано небе със бели птици,
една въздишка с вкус на топло мляко,
поръсени със светъл смях зеници
и някой, който тихо да те чака.
Денят се плъзва като бистра капка
и по ръба на времето се стича…
И тя разбра, че всеки сняг се стапя,
за да възкръсне в шепот на кокиче.

© Христина Мачикян Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??