16 дек. 2010 г., 14:37

Шепоти 

  Поэзия » Другая
499 0 2

Шепоти  

 

Разбирам, така е…

Не искаш никой да знае

какво се случва със теб.

Страхове, победи, омрази

стържат душата ти…

До тях питанки мъдрят

„а после”,

„докога”,

„накъде”…

 

По паважа на болката

нощем

разкъсваш от ярост съня.

Съвестта ти боде…

Бавно се съмва. Отчаяно.

А утрото плаче,

в порцелан от разлято кафе.

 

… Знам какво ще се случи…

В страхове, победи,

в дребнави омрази

ще нареждаш света,

губейки себе си.

Между другото –

погребваш и малкото

обич в душата останала,

паднал

пред егото на колене…

 

Разбирам… повярвай,

така е…

© Таня Хаджидимитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ти, MevJones! Все нещо някому е харесало...

    А... благодаря и за островните ухания... балсам за душата ми.
  • Ето това много харесах:

    По паважа на болката

    нощем

    разкъсваш от ярост съня.

    Съвестта ти боде…

    Бавно се съмва. Отчаяно.

    А утрото плаче,

    в порцелан от разлято кафе.

Предложения
: ??:??