29 апр. 2023 г., 14:21

Шепти душата търпелива 

  Поэзия » Философская
501 2 3

Светът е просто съвършен! А нашата представа – грешна
мечтаем си, че някой ден ще ни обича всеки срещнат,
че има щастие безкрай и вечни искрени любови
и че ни чакат в собствен рай, мечти – за сбъдване готови...
А някъде в небето Господ Бог се смее гръмко и звездите рони,

 

чеда наивни, а Отецът строг – измислени човешките закони.
В очите слепи – прах и дим, а уж последвали сме Него
от обич да се променим ни пречи гръмкото ни его,
от съмнало до мрак крещи, уж се бунтува, а убива...
Смирим ли се, о, я виж ти... Шепти душата търпелива...
      

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Не сме били за този свят!
Нито сме за това време!
Живеем в постоянен ад!
Но знаете ли -
ХИЧ НЕ НИ ДРЕМЕ! ...
  223 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??