22 июн. 2011 г., 11:57

Шпалир за смелост 

  Поэзия » Другая
1291 0 14


„Попитали мъдреца:

- Как да вляза в душата на любимия човек?

- През рана - отвърнал той

- А ако няма рана?

- Направи я!”

                                           притча

 

Извинете този мъж за външността –

бил е там, където малко оцеляват.

Бил е в срединáта земна. По оста.

Има вкус на хляб оттам. И вид на плява.

 

И да ви подразни мъничкият ръб,

тънка вежда над обкова на сърцето –

не, не прекалявайте със своя гръб.

Покажете тежестта и на лицето,

 

покажете, че се справяте с това

да надникнете под кърпените дрипи,

със които сам-самичък окова

онзи дъх на невъзможност. Цяла щипка.

 

И когато го погледнете така,

че под плявата да ви просветне риза –

погалете мен през нея със ръка.

И му направете път – от рана слиза.

 

 


 

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??