16 июн. 2023 г., 14:36

Щастлив живот задружно да градим 

  Поэзия » Гражданская
266 0 0

Вълшебно бяло сбъдване победно блести,
спомен мъртъв са вече черните облаци зли.
Усмихнат нов изгрев намръщените
ледове завинаги стопи, на несбъдването
клопките коварни с дръзка мъдрост победи
и злокобната, отровна тъмнина в светлина
непобедима смело прероди. Още в много древни
времена, казали са знатни мъдреци,успешно бъдеще
не се гради с ръждиви спомени от счупени мечти.
Ако искаме да сме щастливи и да сбъднем дори
и най-невъзможните свои мечти,трябва с прошка
да превържем раните горчиви от минали вини,
и всички заедно обединени все напред победно
да вървим, щастлив живот за нас, за нашите деца
и внуци, в нашата прекрасна мила родина
България, с дела достойни задружно да градим.

© Кръстина Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??