Ще превърна тишината в светофар
и на зелено ще премина всички улици,
ще изтанцувам всяка стъпка с жар,
ще дам живот на хиляди приумици!
Ще позволя да ме разплаче красотата
на нечий стих и песен на дете,
ще стъпя боса и красива на земята,
ще сътворя от нищото небе.
Ще си направя своето небе
от хиляди изстрадани творения
едно-единствено – да събере
в безкрая си човешкото спасение!
© Екатерина Спасова Все права защищены