16 нояб. 2009 г., 01:00

***(ще дойде тишината) 

  Поэзия
1302 0 23

doreto66 & henryoliver

 

 

Ще дойде тишината.

Като вятър.

Като любов ще дойде –

изведнъж.

Но,

вместо да се влюби в някого,

ще бъде рязка.

Намръщена,

че пак се връща -

събудена от жажда, мръзнеща.

 

Ще дойде тишината -

хладно ще се втурне

и ще захапе грубо с пръсти.

В най-тихия си възел ще привърже

единственото Всичко -

обичта ни.

Най до дъното ще плъзне -

където зрее топлота.

И, докато Света ни не изпие,

тя няма да си тръгне, няма.

 

 

 

© Дора Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??