14 февр. 2012 г., 11:03

Ще дойдеш пак 

  Поэзия » Другая
470 0 5

 

 

 

                                             ЩЕ  ДОЙДЕШ  ТИ

 

                               Ще дойдеш ти. Ще дойдеш пак,

                                след снежния метеж на зимата.

                                 А вятърът - проклет хлапак -

                                 ще свири още зад комините...

 

                                  Ще се промъкнеш през леда

                                  и ще се сгушиш тихо в преспата,

                                   свело главица под лъча,

                                   който свети на надеждата.

 

                                    С листенца - бели като сняг

                                     и нисичко, като тревата -

                                     кокиче - ти ще цъфнеш пак,

                                     очаквано, като децата.

 

                                     Затрупано, сега ти спиш

                                     и моята обич ли сънуваш?

                                     А може би, ти тайно бдиш

                                     над вярата -и пак будуваш.

 

                                     Покланям ти се, малък стрък,

                                      студа - прогонил от сърцата.

                                      Прекланям ти се, красота

                                       и знам, че ходиш из земята.

 

                                                   Wali/Виолета Томова/

 

 

 

© Виолета Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??