ЩЕ ДОЙДЕШ ТИ
Ще дойдеш ти. Ще дойдеш пак,
след снежния метеж на зимата.
А вятърът - проклет хлапак -
ще свири още зад комините...
Ще се промъкнеш през леда
и ще се сгушиш тихо в преспата,
свело главица под лъча,
който свети на надеждата.
С листенца - бели като сняг
и нисичко, като тревата -
кокиче - ти ще цъфнеш пак,
очаквано, като децата.
Затрупано, сега ти спиш
и моята обич ли сънуваш?
А може би, ти тайно бдиш
над вярата -и пак будуваш.
Покланям ти се, малък стрък,
студа - прогонил от сърцата.
Прекланям ти се, красота
и знам, че ходиш из земята.
Wali/Виолета Томова/
© Виолета Томова All rights reserved.