С шепа цветни тебешири
ще нарисувам своята мечта.
По къщите, по тротоарите сиви
ще се усмихнат безброй чудеса!
Ще разцъфне китна градина
от уханни и пъстри цветя.
Облаче ще затанцува с хвърчило
над звънкия смях на деца.
Ще изпиша на всеки усмивка.
От детските, дето нямат цена.
И в очите на всеки искрица -
да разпалва любов, доброта.
Ще нарисувам и ноти в небето -
цветен акорд от Орфееви песни.
Мечтата ми с тях ще обходи
чужди земи, звезди и планети.
И крила, макар нарисувани,
на всеки ще дам, да полети
над земите от Бога целунати.
Земите на нашите предци!
Нарисувах с тебешири мечта.
Нека станем и двама, и трима.
Да мечтаем заедно! Ела!
Да я сбъднем - красива и жива!
© Даниела Виткова Все права защищены