25.08.2021 г., 13:41 ч.

Ще нарисувам мечта 

  Поезия » За деца
356 2 2

С шепа цветни тебешири

ще нарисувам своята мечта.

По къщите, по тротоарите сиви

ще се усмихнат безброй чудеса!

 

Ще разцъфне китна градина

от уханни и пъстри цветя.

Облаче ще затанцува с хвърчило

над звънкия смях на деца.

 

Ще изпиша на всеки усмивка.

От детските, дето нямат цена.

И в очите на всеки искрица -

да разпалва любов, доброта.

 

Ще нарисувам и ноти  в небето -

цветен акорд от Орфееви песни.

Мечтата ми с тях ще обходи

чужди земи, звезди и планети.

 

И крила, макар нарисувани,

на всеки ще дам, да полети

над земите от Бога целунати.

Земите на нашите предци!

 

Нарисувах с тебешири мечта.

Нека станем и двама, и трима.

Да мечтаем заедно! Ела!

Да я сбъднем - красива и жива!

 

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??