26 апр. 2012 г., 15:34

Ще опитам... 

  Поэзия
653 0 6

Изгубих...

Изгубих отдавна представа

дори  за понятието „държава”...

Изгубих...

изгубих и много приятели...

Край мен са останали само предатели...

Изгубих... Изгубих и старото чувство

за искреност... и сам станах изкуствен...

 

Изгубих...

 Но в мене остана си вярата,

(онази – почти позабравена, старата...)

че губиш ли нещо - не е безвъзвратно!

И губиш ли днес – ще се върне стократно...

 

Изгубил съм...

Е, какво ли пък толкова!

Аз вече дори не изпитвам и болка

за тези неща, от живота изгубени...

Но в него – ЖИВОТА, оставам си влюбен...

 

И нямам днес правото вече да губя!

Не искам да мразя!

А искам да любя...

Защото желая да бъда различен

от тези наоколо –

зли и безлични...

И само с любов

и без капка омраза

ей тъй...

               ще опитам

                                  да се опазя...

 

26.4.2012

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??