23 мар. 2011 г., 19:19

Ще пази ехото рисунка на света... 

  Поэзия » Философская
1077 0 20

Пророчествата плъзнаха навсякъде

подобно змии, вкусили от слънцето...

След само N на брой години няколко

земята ни ще е пустинно-въглена.

 

Ще я притисне с огнен дъх небето,

стопявайки реки и планини.

Ще впие зъби във брега морето

и с капчиците си ще го взриви...

 

Единствено ще броди само ехото...

Сред призрачни прегради ще кънти,

опитвайки се да запомни стрехите

и птиците, и росните треви...

 

Лицата и усмивките на хората,

които можеха да бъдат по-добри.

Които можеха и да не искат повече,

отколкото е нужно на един

 

да е щастлив, щом други са щастливи,

да му е светло от съседна светлина,

и да обича, просто без причина...

Ще пази ехото рисунка на света,

 

за да успее после да разкаже

на Господ, ако някой ден реши

да посади живот върху прокажените,

платили греховете ни земи...

© Дочка Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??