5 нояб. 2018 г., 11:50  

Ще повярваш, че Бог е жена 

  Поэзия
723 2 11

Знам как обичаш мойта компания,
когато настъпи нощта.
И докато гориш в пожар от желания,
ще повярваш, че Бог е жена. 
                      💗
Чета те. В душата и в мислите влизам.
На моята сила си във плен.
Чувствам го нощем, когато съм близо.
Безпомощен бориш се с мен.
                      💗
Знам как обичаш аз да те водя,
да паля огън в кръвта.
Харесваш това, което само аз мога.
Защото Бог е жена.
                      💗
Кал във лицето денем ми плискаш,
от страх, че от мен си обсебен,
че нощем всичко във тебе ме иска
и без мене си сам, непотребен.
                      💗
Хвани ми ръката и просто ела.
Не бягай! Спасявам и двама ни.
Моли се да ти се случи това,
по което хвърляше камъни.
                      💗
Остави се в ръцете ми бавно и дълго.
На всичко ще те науча-
огън със устни да носиш. И в Бог,
ще повярваш щом ти се случа.
                      💗
Ще летиш във безкрая дойдеш ли с мене.
Ще отключа за твойта душа,
светове, само за Бог позволени.
Ще повярваш, че Бог е жена.
                       💗
Със тебе аз ще разцъфна красиво.
Ще ти кажа и как го обичам.
Ще усетиш как със безкрая се сливаш...
Със мен ще се чувстваш различен.
                       💗
Само Бог знаеш,  дава живот.
Моли се да те избера.
А когато превърна семето в плод,
ще повярваш, че Бог е жена.
                       💗
Ще свалиш от ръцете си всичката кал,
когато приключи нощта.
Ще разбереш, че само със мен си живял.
Ще повярваш, че Бог е жена.

 

Октомври 2018        В.Тодорова

© Valya Тodorova Все права защищены

Стихът е вдъхновен от песента “God is a woman“.

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Дарина, това е метафора. Поезията позволява това. Благодаря!
  • Не знам за вас, но моят Бог е Мъж
  • Благодаря, приятели! Жени, не забравяйте, че сте Богини. Мъже, пожелавам ви да намерите своята Богиня.
  • Прекрасна лирика!
  • Сполай ти, Богиньо!😍
  • Интересен монолог към любимия ,в който непрекъснато се сравнява с ролята на Бог,с обяснение,че е жена,защото тя прави всичко добро за любимия като Бог!Поздравление,Валя,и самия стих е построен прекрасно!
  • Благодаря, че ми гостувахте! Хубава седмица!
  • Еха! И аз повярвах!
  • Любовта на Бога към неговото най-извисено творение - първият човек, намира плът и кръв в образа на Ева, която той създава за Адам. Така че, спокойно може да се заяви че Божествената любов намира своя израз в създадената жена...
    Поздравявам те за идеята и хубавия стих, Валя!
  • Така е Петър, защото Бог е жена. 😉😅 Благодаря!
  • Интересна идея.
    Жените имат сетива, които ние мъжете често не разбираме. Поздрави!
Предложения
: ??:??