На Цъф
(писмо до Чикаго)
Ще се опитам да бия чувства...
Ще ти призная,
че всичко е пусто,
дори сред тълпа
от приятели,
когато си спомня
за нашите дни
във Родопите -
чистите утрини,
нежните залези,
милите обеди
под дървета
със сплетени клони...
Там ти разкривах душата си.
Там ме научи да вярвам
и слушам сърцето си...
Ще се опитам да бия на чувства...
Ти си оттатък мечтите си -
в страната на всички
осъществими желания...
Там има много за вземане,
за научаване,
за възхищение...
Там има мед по живота ти
и го облизваш...
понякога...
Ала ... друго...
са си Родопите -
старите мостове,
вечните песни,
чучурите
и
приятелски
длани
по егото...
Ще се опитам да бия на чувства
за...
двете ни!
© Руми Бакърджиева Все права защищены
Макар със закъснение - благодаря ти за топлите думи и сърдечния прием!