Ще се връщам винаги
при теб..
Но не ме захващай.
И не ме затваряй.
И не ме моли.
~
Да почувствам корен.
Да прекъсна полет.
Да завърша пътя..
Плаши.
И боли.
~
Аз не зная.
Ти не знаеш.
Колко дълго,
ще се смеем.
Колко слънцето
ще свети..
Колко още,
ще говорим със очи.
~
И дали ще паднем.
И дали ще плачем.
И ще станем ли отново.
Ще продължим ли пътя..
С белези и с рани.
Без да ни боли.
~
Ако искаш с мене..
Ей нататък погледни..
Посочи със пръст
и пожелай го!
~
Ще посмееш ли?
Ще пуснеш ли товара стар?
Махни с ръка!
И издигни се..
...Полети!
~
Ще докоснем цвете.
От планета друга.
Ще говорим с птици.
Ще танцуваме
Във тъмнина от светлини.
~
И ще бродим в океана
Ще сме леки.
Но и силни.
Пълни със живот
И с радост..
И водата под краката,
тихо
ще шуми..
~
Париж
06.01.2017
© D. Все права защищены