Feb 16, 2017, 2:22 PM

Ще се връщам винаги при теб.. 

  Poetry » Love
551 1 0

Ще се връщам винаги 

при теб..

Но не ме захващай.

И не ме затваряй.

И не ме моли.

 

~

Да почувствам корен.

Да прекъсна полет.

Да завърша пътя..

Плаши.

И боли.

 

~

Аз не зная.

Ти не знаеш.

Колко дълго,

ще се смеем.

Колко слънцето

ще свети..

Колко още,

ще говорим със очи.

 

~

И дали ще паднем.

И дали ще плачем.

И ще станем ли отново.

Ще продължим ли пътя..

С белези и с рани.

Без да ни боли. 

 

~

Ако искаш с мене..

Ей нататък погледни..

Посочи със пръст

и пожелай го!

 

~

Ще посмееш ли?

Ще пуснеш ли товара стар?

Махни с ръка!
И издигни се..

...Полети!

 

~

Ще докоснем цвете.

От планета друга.

Ще говорим с птици.

Ще танцуваме

Във тъмнина от светлини.

 

~

И ще бродим в океана

Ще сме леки.

Но и силни. 

Пълни със живот

И с радост..

И водата под краката,

тихо

ще шуми..

 

~

 

Париж

06.01.2017

© D. All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??