2 февр. 2021 г., 00:23

Ще се върна 

  Поэзия » Любовная
334 3 4

Дълго бродих аз по земята-

голяма, като любов споделена.

Но все към теб ме връща тъгата, 

защото ти си мойта вселена.

 

И някоя вечер в късния мрак, 

когато в сън света се превърне, 

ще прескоча тихо нашия праг

и времето назад ще се върне... 

 

Влязъл с много обич у дома, 

ще те целуна, моя единствена, 

и пречистен от твойта сълза -

ще стана светъл, като истина... 

 

У нас - ще мислиш - утринта

на гости е дошла тогава.

А всъщност аз, от обичта

щастлив - ще грея, като слава!

 

Но ако ти без жал ме отречеш

и решиш забравен да бъда, 

на ужас ще се обречеш -

ще се превърна в присъда!

 

И строг ще съм като съдия. 

Милостив да бъда - дълг ми е!

Но кажи - как мога да простя,

ако от любов не сътвориш безсмъртие! 

 

© Калин Пантов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ви, приятели, че ме стоплихте с усмивките си през този студен, макар и пръв пролетен ден!
  • Дежа вю! Как съм го пропуснала! Много е хубаво!
    https://otkrovenia.com/bg/stihove/shte-se-zavyrna-3
  • Благодаря ти, Биби!
  • Адски силно! Да обичаш, е отговорност! Браво, Калине!
Предложения
: ??:??