4 мар. 2009 г., 06:42

Ще си останеш ли само мечта! 

  Поэзия » Любовная
775 0 5

Ти - ще си останеш ли само мечта?

Защо трябваше да те чуя и видя?

В душата ми остави малко тъга,

тъга по теб - сладко-горчива!

Ти-ще останеш ли само мечта?

мъничка фея, позната от детството,

приказен сън, в който летя,

където всичко е така необяснимо за ума

и така утринно ясно за сърцето!

Ех - ако мечтите само можеха

плът да добиват!

Ако очите ми бяха езеро,

в тях свободно да плуваш!

И не разбрах тази красота,

как така сърцето ми можеш,

така да вълнуваш?

Ще си останеш ли само мечта?

Ако не си за мен - живей, съществувай,

аз ще знам - че те има - звезда

във небето ще светиш, любима!

Само радост-усмивка да имаш,

светла надежда и път,

и вяра в сърцето - твърда и несломима

да имаш... да имаш любов!

© Краси Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??