14 июн. 2021 г., 10:34

Ще те нарисувам, Родино 

  Поэзия » Гражданская
533 2 4

Ще те нарисувам, моя Родино                             

не с четка, с бои, а във стих.                               

Ще заема от твоите нощи мастило                     

и вдъхновение от изгрева тих.  

 

Ще те нарисувам, моя Родино!                            

Върху платното кенарено – щрих.                 

Аз съм пламък от твоето огниво                             

и обич, която от предците отпих.            

 

Ще нарисувам планински върхари.

Родната къща до Дунава син.

Танцуващи върху жар нестинари

с български дух несломим!

 

Най- вълшебни Орфееви песни,

Родино, за теб ще изпея!

Песни за Ботев, за Левски,

пред подвига главата си свела.

 

Слънцето грее най-ярко тук.                               

Макове втъкава в шевица.                     

Пее кавал с меден звук                                  

сред вълните от златна пшеница. 

 

С пита хляб и сол ще посрещам  

утрото в теб, моя Родино!

С благодарност, с любов ще прошепвам, 

че те обичам. Додето съм жива!

© Даниела Виткова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??