25 июн. 2011 г., 11:23

Ще вали 

  Поэзия » Пейзажная
461 0 7

Ще вали

 

Пътуват облаците бавно -

издути корабни платна,

на кръгозора водоравно

се стели бряг от прах, петна.

 

За лятна буря се подготвя

опаленият небосвод,

в глъбинно синия му отвор

се спускат повеи от хлад.

 

И в синьо-белия им прилив

се плискат дишащи вълни,

във светлината си прикрили

дъжда от бисер. Ще вали!

© Даниела Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??