Ще вали
Пътуват облаците бавно -
издути корабни платна,
на кръгозора водоравно
се стели бряг от прах, петна.
За лятна буря се подготвя
опаленият небосвод,
в глъбинно синия му отвор
се спускат повеи от хлад.
И в синьо-белия им прилив
се плискат дишащи вълни,
във светлината си прикрили
дъжда от бисер. Ще вали!
© Даниела Тодорова Всички права запазени