Когато нямаш – да дадеш,
когато мразен си – да любиш,
когато сам си – да прозреш,
че няма начин да изгубиш.
Когато нямаш – да си щедър
и в мъката си да си ведър.
Когато нямаш – да си благ
и драг да ти е всеки враг.
Когато никой не е с теб,
тогава да си най-доволен.
От тиха радост да си болен
в света превърнат във вертеп.
И бодро да се отречеш
от всеки земен свой стремеж.
© Раммадан Л.К. Все права защищены