7.03.2019 г., 8:07 ч.  

Щедрост 

  Поезия » Философска, Строги форми
614 4 10

ЩЕДРОСТ

 

Когато нямаш – да дадеш,

когато мразен си – да любиш,

когато сам си – да прозреш,

че няма начин да изгубиш.

Когато нямаш – да си щедър

и в мъката си да си ведър.

Когато нямаш – да си благ

и драг да ти е всеки враг.

Когато никой не е с теб,

тогава да си най-доволен.

От тиха радост да си болен

в света превърнат във вертеп.

И бодро да се отречеш

от всеки земен свой стремеж.

© Раммадан Л.К. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??