14 февр. 2021 г., 11:14

Що е истинска любов? 

  Поэзия
568 2 7

Тази сутрин се събудих
и зададох следния въпрос:
дълго аз се чудих -
Що е истинска любов?

 

С поглед плах погледнах мама -
тя погледна ме и кимна:
- Любовта е чувство, но за двама,
иначе картината е зимна!

 

- Топъл полъх в сърцето
гъделичка тялото на двама
и погалва нежно ти лицето, 
та дори да спиш на слама! 

 

- А когато любовта не е взаимна
всичко сякаш е студено, чуждо, 
бориш се със студ, пъртина
няма чувства нежни дружно! 

 

И с трепет в сърцето
тайно пожелах си аз, 
дай Боже от небето, 
да няма нивга студ и мраз! 


 

© Кремена Арменчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??