26 дек. 2008 г., 20:02

Щом луната се изпълни... 

  Поэзия
539 0 0

Щом луната се изпълни,

моля те, подай ръка,

нека идем сред полето

в тишината на нощта.

 

Искам тука да ме любиш,

полегнала на угарта.

С тялото си усещам

теб и майката земя.

 

Ти с любов и страст дари ме,

със сила - майката земя,

зората искам да погледна

със очите на жена.

 

Ако ли пък тук зачена,

ще бъдат здрави тез деца,

лъчезарни кат зората

и силни като таз земя.

 

Предсказание или надежда,

моля те, подай ръка,

отведи ме сред полето

в тишината на нощта.

С.П.

© Стойчо Пеев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??