15 дек. 2013 г., 19:46

Щрих от немигнал спомен 

  Поэзия » Любовная
683 0 10

Щрих от немигнал спомен...

 … и … кривнах в първата пресечка,

за да разходя натрупаната нежност

по умислените камъни на радостта.

Едва покълналата обедна трева

не се разчувстваше от бегли ласки,

а искаше копнеж да бъде на лилавия следобед…

В далечината - сянката на крепостта

навеждаше глава на изток

и ни напомняше да мислим

единствено за преходни неща.

Горещо беше в каменния град

и в мрака на обърканите чувства

ръката ти оставаше за дълго

във сгъвката на мисълта за утре…

А аз се питах - дали мечтал съм за това?...

© Красимир Чернев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??