8 янв. 2011 г., 23:42

Щурците някъде пригласят... 

  Поэзия » Любовная
873 0 12

Сезоните преливат своя бяг

на времето със буйната река.

Когато неусетно думите заспят,

ще поемем мълчаливи по брега.

 

Скришом в сенките ни дебне,

зная, хищна, мъченическа съдба.

Ала тъй ли лесно се отделят двама

пленници на огнени сърца?!

 

Отсреща някъде щурците

подемат привечерна серенада.

Танцува в небесата месечина -

та и тя нали е влюбена и млада?!

 

Ще послушам сред косите-злато

ветровете името ти как шептят.

И пак ще вярвам в светлината,

когато неусетно думите заспят.

© Александър Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??