12 нояб. 2013 г., 18:15

Сила на силите 

  Поэзия » Другая
392 0 0

СИЛА НА СИЛИТЕ

 

Необятна сила, творец съзидателен,

дух всеобхватен, разум съзнателен

как да опишеш туй, що дава дихание,

щом то стои отвъд взор и съзнание.

Сила любяща, неотменен родител,

наш верен водач и строг предводител,

съди правдиво, греховете прощава

и да бъдем добри над нас повелява.

Сила щедра, търси плод от душата,

посяла е във всеки от нас светлината,

която мъждука дълбоко в човека

и сред мрака го води по вярна пътека.

© Развей Прах Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??