СИЛА НА СИЛИТЕ
Необятна сила, творец съзидателен,
дух всеобхватен, разум съзнателен
как да опишеш туй, що дава дихание,
щом то стои отвъд взор и съзнание.
Сила любяща, неотменен родител,
наш верен водач и строг предводител,
съди правдиво, греховете прощава
и да бъдем добри над нас повелява.
Сила щедра, търси плод от душата,
посяла е във всеки от нас светлината,
която мъждука дълбоко в човека
и сред мрака го води по вярна пътека.
© Развей Прах Всички права запазени