14 сент. 2024 г., 19:13  

Силата е в сърцата ни 

  Поэзия
67 4 3

Силата е в нас,

приятели!

Заложена е

в слънчевия сплит.

Полузаспала,

но искрата й

очаква

истинския взрив.

Когато ще открием,

че единствено

спасението

в наши е ръце,

а само вярата,

че силни сме,

никога

не ще ни подведе.

И без да хленчим,

без да обвиняваме,

да изградим пак 

същностното Аз

и пътя свой

към утре да проправим,

без риск да изгорим.

Без страх.

Тогава ще загърбим

сенките,

болката изгаряща.

Греха.

Ще обуздаем,

ще изчистим мислите,

и полетим...

с пречистени сърца.

© Таня Мезева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Напразно ми режете крилете, аз летя със сърцето »

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??