Силен
Тъмна нощ, потопена в кладенец дълбок,
а бистри мисли за живот разкъсват вътре в мен с нож:
винаги към себе си ли бил съм тъй жесток?
… кой съм аз?... вечният въпрос на тоз порок…
˚
Слънцето проблясна, хвана ме с кафе и маска,
тютюнева мъгла изпълни стаята неясна.
Сякаш чудотворен сок, тялото ми разпна
и събудих се от тоя сън зловещ, за да порасна…
˚
Животът продължава, ден след ден разбулвам тайни.
Тайни тъй забравени под прах и пластове нехайни.
Болката у нас ни прави живи, щом не мреме.
Затова се чувствам силен, знам ли що е нащо бреме.
***
© Свилен Все права защищены