17.05.2014 г., 21:51 ч.

Силен 

  Поезия » Философска
265 0 0

 

Силен

 

 

Тъмна нощ, потопена в кладенец дълбок,

а бистри мисли за живот разкъсват вътре в мен с нож:

 

винаги към себе си ли бил съм тъй жесток?

… кой съм аз?... вечният въпрос на тоз порок…

 

 

˚

 

 

Слънцето проблясна, хвана ме с кафе и маска,

тютюнева мъгла изпълни стаята неясна.

 

Сякаш чудотворен сок, тялото ми разпна

и събудих се от тоя сън зловещ, за да порасна…

 

 

˚

 

 

Животът продължава, ден след ден разбулвам тайни.

Тайни тъй забравени под прах и пластове нехайни.

 

Болката у нас ни прави живи, щом не мреме.

Затова се чувствам силен, знам ли що е нащо бреме.

 

 

***

 

 

© Свилен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??