29 июн. 2016 г., 07:57

Силните са слаби 

  Поэзия » Философская
306 1 3

Силните са слаби
 

Силни ли са силните?...
Преглътнали обидата?
С усмивки или мъка,
граничат им пределите?
Стена ли вдигат,
пред мостовете обгорели?
От какво се пазят?
какво са изживели?
Какво толкова ли бранят?
Какво ли спомените им нашепват?
Силните, с какво се хранят?
С мъка или със усмивки?
Нали болката е тази,
направила ги силни?
 

Но пита ли ги някой,
колко скъпо и каква цена,
платила е тяхната, единствена душа?
Колко бързо се износва,
механизмът "отронена сълза"?
Колко ли това им коства?
До къде и до кога ще могат?
Силните, силни ли да бъдат,
ако за силата си плащат с болка?
 

Кое ли биха си избрали?
Да са слаби, но щастливи,
да не знаят що е трудността?
Или винаги силните да бъдат-
макар обрулени, макар със рани?

Нека силните са слаби...
Поне веднъж в живота
нека срещнат радостта.
Нека в хватката на занаята,
поне веднъж
силните да бъдат слаби...

© А.А. Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Браво!
  • Благодаря ти!
  • "Нека силните са слаби...
    Поне веднъж в живота
    нека срещнат радостта.
    Нека в хватката на занаята,
    поне веднъж
    силните да бъдат слаби..."

    Хареса ми!
Предложения
: ??:??