25 мар. 2024 г., 07:54

Силует в листопада 

  Поэзия » Философская
69 2 5

СИЛУЕТ В ЛИСТОПАДА

 

Есента е стара къща –

с мирис на червен тамян.

Нечий призрак там се връща –

от униние пиян,

с показалец по стъклото

и в прахта по рафта стар

драсва силует сиротен –

на човек без аватар.

А в албума с вехти снимки

рони по въздишка-две.

Лута се самин и линка

в непознати светове,

запечатали в детайли –

в цвят на пръхкава ръжда,

дирите на друг – потайни,

в любовта или в дъжда.

И когато умори се,

и подвие колена,

рано, с първата мотриса,

чезне с бледа светлина.

Сянката му боязлива

преминава покрай мен,

топлият му дъх изтрива

болките, узрели в мен.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??