Аз съм сив и съм бодлив,
(вече знаеш кой съм, да),
всяка пролет се събуждам,
в ягодовата леха.
Там обичам да живея,
хапвам сочни плодове,
насекоми щом намеря,
или крехкичко месце.
Щом омръзне ми във двора,
ходя в близката гора,
и играя си на воля,
със приятелка сърна.
А когато сме в опасност,
тя ми казва: - Бързо беж!
- Но защо да бягам? - питам.
Та нали съм /таралеж/.
© Ивета Все права защищены