15.04.2021 г., 13:10 ч.

Сива горска гатанка 

  Поезия » За деца
496 2 2

Аз съм сив и съм бодлив, 

(вече знаеш кой съм, да), 

всяка пролет се събуждам,

в ягодовата леха.

Там обичам да живея, 

хапвам сочни плодове, 

насекоми щом намеря,

или крехкичко месце.

Щом омръзне ми във двора, 

ходя в близката гора,

и играя си на воля, 

със приятелка сърна.

А когато сме в опасност, 

тя ми казва: - Бързо беж!

- Но защо да бягам? - питам.

Та нали съм /таралеж/.

© Ивета Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Горска пролет »

13 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??