Сизифово слово
Безпътицата ли те ражда?
Или една несподелена жажда
витае неспокойно в мене
и пъпли в будните ми вени?
Не си Спасителят от Кръста!
Но тази Вяра има плътност,
чиято тежест ме премазва
от нуждата да я доказвам.
Какво завидно постоянство!
Сизиф, съдбата как ти грабнах?
Търкалям дума подир дума
срещу лавината в ума ми.
И знам, че те ще оцелеят -
достигна ли върха над нея!
Не съм герой. Изпадам в ужас,
защото никому ненужни
редя картини от епоха
в галерия с метален грохот.
Но в резонанса на душите
чутовен миг ще запокити
една от хилядите думи.
Налага се промяна! Чуй ме!
Звука на възродена песен
ще води делника нелесен.
И Словото ще е основа
за Златни векове - отново!
© Маргарита Петрова Все права защищены
защото никому ненужни
редя картини от епоха
в галерия с метален грохот."
!!!