Скъперник
Сърцето си за мене не затваряй –
не слагай ключ на входната врата!
и моля те, за дълго не оставяй
премръзнала да чакам утринта!
Не ме забравяй ти пред катинара
да търся ключа с пламнала глава
и любовта ни не превръщай в пара,
в студена пепел жарките слова!
В скъперник ли сега ти въплъти се?
Съкровището в тебе е за мен
и моля те, сърцето разтвори си
да черпя аз до сетния си ден!
© Стойна Димова Все права защищены