10 янв. 2014 г., 10:46

Сладка болка 

  Поэзия
614 0 8

Ти си обич за мене омайна

животът за тебе съм аз,

огън гори ни отдавна

в пламък превърнах се аз.

 

В сърцето ми трепет почуква,

когато нежно в съня,

докосна ли твоите устни

се спуска над мене нощта.

 

А  тя!... похитител незнаен

сърцата ни в плен ги държи,

за откуп ще иска накрая

във вечна любов да горим.

 

Ненаситна за обич, замаяна

към кладата смело вървя,

от години те имам и зная

в сладка болка ще се преродя!

 

От нея трева ще поникне

в голата степ срещу вятъра,

живот в душа ще надникне

обичана тук на земята...

© Миночка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??