11 февр. 2020 г., 09:05

Сладкарница 

  Поэзия » Для детей
1063 0 2

Всички животни с голям интерес
прочетоха новината –
"В гората отваря сладкарница днес!
Големи и малки – елате!"


И ето, че в утрото бърза натам
голяма тълпа ранобудна
и всеки се пита "какво ли ще ям
във тази сладкарница чудна?"


А вътре ухае прекрасно –
че има сладкиши е ясно!


Любезно усмихната, Лиска
всекиму дава, каквото поиска:
на малкото зайче – кравайче,
на чичо глиган – кроасан,
на дивото пони – дъвчащи бонбони,
на сърничката кротка – бишкотка.


И дойде една пъстра коза:
"За ме-е-ен един литър боза!
И за всяко козленце –
от кекса парченце.
От вкусния кекс със стафидките!"


А после дойде един кос:
"Извинете, аз имам въпрос!"
"Продавате ли червеи на клечка?"
"А кифли със пълнеж от буболечка?"


И дойде една мецана
и помоли тя засмяна:
"Дайте двеста пасти с крем,
да напълня тоз корем!"


И всички се смяха 
и весели бяха
и си казваха "здрасти"
и похапваха пасти
и пиха какао горещо
и си взеха за вкъщи по нещо.

© Cucurbita Maxima Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??