30 авг. 2017 г., 10:56

След бурята 

  Поэзия » Пейзажная, Белые стихи
809 0 2

След бурята

градът е променен.

Оглеждам се в локвите с влажен дъх.

Небето свъсено

наднича зад гърба ми.

На лабиринт заприличва тротоарът

след дъжд.

Лабиринт от спукани балони.

 

Тече край него мътният поток

на стара кал

и градска суета,

разплискван от прииждащи

автомобили.

Стоя далеч

от хищните им светлини

и вдишвам

прозрачното вълшебство на началото.

Градът е призрачно красив.

Пречистен.

Мълчалив.

 

Градът е променен,

но жив.

 

След бурята.

© Цвеке Шарено Все права защищены

Произведението е включено в:
  890 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??