10 мар. 2009 г., 16:07

След деветата вълна 

  Поэзия » Любовная
611 0 3

 

Попитах те: „А след деветата вълна
какво остава от вълнолома, от брега?”
Скали, които там вятърът докосва,
рифове, морето, що с плясък омагьосва.


След твоите ръце какво ми остава -
прекрасна, и страстна, но и дивна жарава.
На щастието - в гребена на вълната
те носи, превзема мелодия в стакато.

И при прилива на вечни нежни звуци,
прииждат като буйни пролетни капчуци -
сълзи, по блясъка си перлен и по сила
равни са на любов неземна, извисила


снага на Феникс подобна след пожари.
Да, а тя е мощна и двама не пожали.
Създаде пламък, лумнал от копнеж и зов.
Не умира и е нежна - моята любов!


07.03.2009г.

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??